Dijkhuis Wonen

Onderhoud

Behoud van kwaliteit

onderhoud​ is behoud van kwaliteit

Regelmatig onderhoud en reiniging is cruciaal voor de uitstraling en het behoud van je vloer. Of je nu tapijt, laminaat, PVC of vinyl hebt. Gebruik altijd onderhoudsproducten die geschikt zijn voor het reinigen en onderhouden van het type vloer bij jou in huis. Want deze onderhoudsproducten bevatten de juiste samenstelling die het beste resultaat heeft voor jouw vloer.

onderhoud

in het algemeen

In het algemeen geldt dat vlekken goed zijn te verwijderen op zowel tapijt, vloerkleden als harde vloeren (zoals laminaat, PVC en vinyl) mits de juiste behandeling wordt toepast. Echter is regelmatig onderhoud en reiniging, voorkomen van vervuiling en beschadigingen cruciaal voor het behoud van uw vloer. Denk hierbij aan regelmatig stofzuigen en onnodige vervuiling voorkomen door schoonloopmatten te gebruiken bij buitendeuren.

Tapijt en vloerkleden

james reiniger tapijt & karpet

Regelmatig en goed onderhoud voorkomt sterke vervuiling van het tapijt of uw vloerkleed. Tapijt heeft de gunstige eigenschap dat het stof vasthoudt, zodat tapijt er altijd stofvrij uitziet. Daardoor kan het voorkomen dat men geneigd is het onderhoud te vergeten of uit te stellen. Na enige tijd kan vervuiling optreden die niet of moeilijk te verwijderen is. Bij het verwijderen van plaatselijke vlekken kunnen dan plekken ontstaan die er plotseling lichter en schoner uitzien omdat het tapijt er omheen vuiler is.

Vervuiling van tapijt of vloerkleed is normaal op plaatsen waar veel wordt gelopen. In welke mate vervuiling plaatsvindt, is afhankelijk van de plaats (achter de voordeur, in de slaapkamer of voor het favoriete plekje op de bank), de kleur (lichte kleuren lijken sneller vuil dan donkere) en de intensiteit waarmee het tapijt wordt belopen.

looppaden

Regelmatig belopen plaatsen worden na verloop van tijd zichtbaar. Zowel voor het verwijderen van stof en vuil als voor het weer oprichten van de pool is regelmatig onderhoud met een stofzuiger zeker nodig. Met veel onderhoud (dagelijks) zal het tapijt en het vloerkleed het oorspronkelijke beeld bewaren. Een stofzuiger met voldoende zuigcapaciteit geeft vaak een beter resultaat. Wanneer je dagelijks zuigt, hoeft je niet altijd met een diepe borstelinstelling te werken. Dit is mede afhankelijk van het type tapijt en de vervuiling.

Voor het verwijderen van vlekken adviseren én verkopen wij James vlekkenspray tapijt & karpet. Wij informeren je graag in onze winkel.

Laminaat, PVC en vinyl

james vinyl & PVc

Na het leggen van een PVC vloer of laminaat is het belangrijk deze meteen even goed schoon te maken. We geven onze klanten altijd een onderhoudsstarterskit mee om het onderhoud van je nieuwe vloer meteen met de beste producten te verzorgen. Het is belangrijk dat de vloer stof en zandvrij is, deze kunnen krassen veroorzaken. Stofzuig de vloer eerst goed zodat al het losse vuil weg is en dweil dan met lauw water en een scheutje PVC- of laminaatreiniger (gebruikt nooit gekookt water). Laat de vloer goed drogen voordat je de meubels terug zet en gebruik altijd viltjes onder je bank, stoelen en tafel.

Voor het reinigen van je nieuwe vloer kunt je ook een scheutje azijn toevoegen of alleen lauw water gebruiken voor milde reiniging. Maar voor een mooie finish op je vloer en een aangename geur adviseren én verkopen wij James PVC & vinyl reiniger en James laminaatreiniger. Wij informeren je graag in onze winkel.

Aanvullende tips voor uw vloer

  • Plaats altijd viltjes onder je meubels
  • Gebruik met stofzuigen een kop met zachte borstel
  • Onderhoud door regelmatig te stofzuigen en te dweilen
  • Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen
  • Gebruik bij het dweilen altijd lauw water.
  • Plaats een droogloop/schoonloopmat bij de buitendeuren zodat er zo min mogelijk vuil van buiten naar binnen wordt gelopen.

WAAROM KIEZEN VOOR DIJKHUIS WONEN​

Meetservice

Wij komen altijd kosteloos inmeten en adviseren voor vloer- en raambekleding.

Betrouwbare partner

Waar kennis, kwaliteit en vertrouwen samenkomen.

Persoonlijk advies

Persoonlijk advies voor een thuis dat bij jou past. In onze showroom én bij je thuis.

Op maat gemaakt

Al onze producten worden voor jou op maat gemaakt.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag, wil je graag meer informatie of een afspraak inplannen. Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder. 

Je kunt ons contactformulier ook invullen en dan nemen wij contact op met jou.