Dijkhuis Wonen

Gordijnen

GORDIJNEN​​

decoratief, functioneel en verbeterde akoestiek

Gordijnen geven sfeer aan je interieur en zijn een belangrijk decoratief element. Laat je inspireren door onze uitgebreide selectie kleuren, patronen en texturen en geef jouw huis een vleugje persoonlijkheid met onze op maat gemaakte oplossingen. Met onze gordijnen creëer je niet alleen een sfeervolle ambiance, maar geniet je ook van privacy, bescherming tegen zonlicht en een betere akoestiek.

gordijnen

Gordijnen zijn een veelzijdige oplossing om (zon)licht te weren, ze hebben een isolerende en verduisterende functie, leveren een belangrijke bijdrage aan de akoestiek in een ruimte en creëren een behaaglijke sfeer. Daarnaast geven ze het gevoel van privacy en geborgenheid.

Onze collecties bevatten gordijnstoffen in diverse diktes, patronen, nuances, functies en dim-out en verduisterende (black-out) gordijnenstoffen.

dim-out

Een dim-out gordijnstof heeft een donker makende werking. Deze verduisterende gordijnstof zal de kamer donkerder maken, maar niet volledig verduisteren. Echter, hoe donkerder de gordijnstof hoe donkerder de ruimte zal worden. Een lichte dim-out stof laat zonlicht in geringe mate door. De keuze in kleur maakt dus het verschil in de mate van verduistering van het dim-out gordijn.

black-out

De verduisterende (black-out) gordijnstof is lichtdicht en blokkeert het licht volledig omdat deze stoffen een extra licht werende werking hebben. Verduisterende gordijnen zijn vooral in een slaapkamer ideaal voor een aangename, rustgevende sfeer. Het houdt het licht tegen waardoor je optimaal tot rust kunt komen. Ook op een kantoor of in een televisiekamer is het fijn om hinderend zonlicht buiten te kunnen sluiten. Daarnaast hebben verduisterende gordijnen een hoge isolatiewaarde, in de zomer houdt het de warmte buiten en in de koude wintermaanden houdt het de warmte binnen.

lichtdoorlatend

inbetweens

Inbetweens zijn lichtdoorlatende gordijnen die qua stofdikte tussen gewone gordijnen en vitrages in zitten. Ook wel een semi-transparante stof genoemd. Overdag geven ze net dat beetje extra privacy waarbij het binnenvallende licht voor een prachtig sfeervol effect zorgt.

Goed om te weten, met inbetweens voor je ramen kun je overdag wel naar buiten, maar vaak niet naar binnen kijken. Inbetweens zijn er in veel verschillende kleuren, dessins en afwerkingen. Zo is er de keuze uit mat, glans of openweave. Openweave is een netachtige open structuur die een natuurlijk en stoer uiterlijk geeft aan het gordijn. Volop inspiratie dus!

Tip: combineer de inbetweens met overgordijnen voor een speelse uitstraling in jouw interieur.

vitrage

Vitrages, ook wel voile gordijnen genoemd worden gemaakt van transparante stof en heeft de eigenschap dat het veel licht door laat maar toch privacy biedt. Met vitrage wordt de lichtinval behouden, maar ze houden de felle zon buiten én de inkijk beperkt. De hoeveelheid lichtinval en inkijk is afhankelijk van de dikte van de stof en de soort plooi.

Doordat het licht doorlaat wordt het binnenkomende licht sfeervol verzacht. Vitrage wordt vaak gebruikt in combinatie met overgordijnen en geeft een prachtige en rustgevende uitstraling aan je interieur.

Kamerhoog of banenstof

Kamerhoog

Zo zijn er stoffen die worden gemaakt met een hoogte van minimaal 280 cm en zelfs tot 330 hoog. Deze stoffen noemen we kamerhoge stoffen. Met kamerhoge gordijnen wordt er een stijlvolle en luxe sfeer gecreëerd. Ze bestaan uit één stuk stof, wat betekent dat er een naadloos resultaat ontstaat en er geen banen aan elkaar gestikt zijn. De gordijnen vallen hierdoor mooier.

Wanneer je stoffen met dessins kiest, zijn kamerhoge gordijnen dan ook aan te raden omdat er geen patroonverlies is. Maar ook bij effen stoffen geeft een kamerhoge stof een strakker resultaat. Zeker als je kiest voor een trendy waveplooi.

Banenstof

Stoffen gemaakt op een breedte van 140 cm noemen we banenstof. De banen worden aangepast op de hoogte en in de breedte worden er meerdere banen aan elkaar gezet. Er komen dan altijd één of meerdere naden in het gordijn.

 

Tip! Neem foto’s mee van je interieur en de ramen zodat we je nog beter kunnen adviseren. Ook kleurstalen van de muur en vloer zijn handig om mee te nemen.

plooisoorten

Naast het bepalen van de kleur, type en dikte van de stof, is het ook belangrijk om na te denken over het type plooi voor je gordijn. Vaak onderbelicht, maar plooien hebben veel invloed op hoe gordijnen hangen. Daarnaast versterkt de type plooi de sfeer in uw interieur.

Enkele plooi

De enkele plooi is een eenvoudige en klassieke plooistijl waarbij de stof gelijkmatig wordt geplooid. Enkele plooi gordijnen hebben een strakke en minimalistische uitstraling en is het voordeligst, omdat er minder stof benodigd is. Deze plooistijl wordt vaak gebruikt in ruimtes waar je minder vaak komt of waar je minder aanwezig bent.

Dubbele plooi

De dubbele plooi is een plooistijl die ook wel de vlinderplooi wordt genoemd. Het gordijn wordt dubbel geplooid, waardoor er meer stof wordt gebruikt en er een vollere uitstraling ontstaat. Dubbele plooi gordijnen geven een elegante en luxe uitstraling aan het interieur. De dubbele plooi is één van de meest gekozen plooistijlen en is geschikt voor iedere ruimte.

Triplooi

Bij deze plooisoort wordt de stof in drieën geplooid, wat resulteert in een rijkere en volumineuzere look. Dit komt omdat er bij de triplooi de stof niet twee keer maar drie keer wordt gevouwen. Bij dit type plooi is er meer stof nodig dan bij de enkele en vlinderplooi. De triplooi wordt vaak toegepast bij vitrages.

Waveplooi

Als je je interieur een moderne en chique uitstraling wilt geven dan is de waveplooi zeer geschikt. De waveplooi is een moderne plooistijl die onder de rails hangt en zorgt voor een subtiele golvende vorm in het gordijn. Het geeft een luxe uitstraling. De plooien worden met behulp van speciale wave-runners in gelijke afstanden geplaatst, waardoor de gordijnen een eigentijdse en strakke uitstraling krijgen. Bij een waveplooi kun je kiezen uit een plooigrootte van 6 of 8 cm. Ook zijn er verschillende wavedieptes mogelijk.

WAAROM KIEZEN VOOR DIJKHUIS WONEN​

Meetservice

Wij komen altijd kosteloos inmeten en adviseren voor vloer- en raambekleding.

Betrouwbare partner

Waar kennis, kwaliteit en vertrouwen samenkomen.

Persoonlijk advies

Persoonlijk advies voor een thuis dat bij jou past. In onze showroom én bij je thuis.

Op maat gemaakt

Al onze producten worden voor jou op maat gemaakt.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag, wil je graag meer informatie of een afspraak inplannen. Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder. 

Je kunt ons contactformulier ook invullen en dan nemen wij contact op met jou.