Dijkhuis Wonen

Festonneren

Ambacht

Ambacht

Festonneren is het omranden van tapijt met kwaliteitsgaren. Wij maken ze in elke gewenste vorm en afmeting in ons eigen atelier al sinds de oprichting in 1986. Wij festonneren voor bedrijven én voor particulieren.

ambacht en vakmanschap sinds 1986

Al sinds de oprichting van Dijkhuis Wonen (destijds festonneer- en franjeerbedrijf Almelo) in 1986 is dit één van onze unieke specialiteiten.

wat is festonneren

Festonneren is het omranden van tapijt met kwaliteitsgaren. Met festonneren wordt een stevige steek met kwaliteitsgaren aangebracht langs de gehele omtrek van het tapijt. Om deze techniek uit te voeren, wordt gebruik gemaakt van professionele machines en materialen. Voor het omranden van het tapijt wordt een stevige festonrand gebruikt die qua kleur overeenkomt met het tapijt. Daarbij worden garens gebruikt waarmee de randafwerking een kwalitatieve en mooie uitstraling krijgt. Het festonneren van tapijt is altijd maatwerk.

vloerkleed op maat

voor bedrijven én particulieren

Naast standaardmaten is het ook mogelijk om bij ons een vloerkleed of karpet op maat te bestellen. Naast variaties in afmeting, grootte en vorm, kun je ook een afwijkende kleur garen kiezen als extra accent of een speels karakter aan het vloerkleed toevoegen.

wat kost festonneren

Het festonneren kost € 7,50 per meter. In de regel festonneren wij een vloerkleed binnen 2 dagen. Naast de festonrand maken wij ook volumekarpetten en bieden we de mogelijkheid van een blindband als afwerking.

Wil je een bestaand vloerkleed (opnieuw) laten festonneren? Of is de afmeting van je nieuwe vloerkleed toch niet helemaal passend in je interieur, dan kunnen wij deze op de gewenste afmeting maken. Neem dan even contact met ons op.

WAAROM KIEZEN VOOR DIJKHUIS WONEN​

Meetservice

Wij komen altijd kosteloos inmeten en adviseren voor vloer- en raambekleding.

Betrouwbare partner

Waar kennis, kwaliteit en vertrouwen samenkomen.

Persoonlijk advies

Persoonlijk advies voor een thuis dat bij jou past. In onze showroom én bij je thuis.

Op maat gemaakt

Al onze producten worden voor jou op maat gemaakt.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag, wil je graag meer informatie of een afspraak inplannen. Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder. 

Je kunt ons contactformulier ook invullen en dan nemen wij contact op met jou.